Waarom je serre als thuiskantoor gebruiken 0 41

Werk je vaak thuis, of zit je meestal op kantoor? Sinds de coronaperiode is thuiswerken sterk toegenomen en Nederland is in 2023 zelfs koploper geworden in Europa met meer dan 5 miljoen mensen die gedeeltelijk of geheel vanuit huis werken. 

Thuiswerken blijft, en het aantal thuiswerkers neemt naar verwachting alleen maar toe. 

Een geschikte werkplek is essentieel om thuis effectief te kunnen zijn. 

Als je toevallig een serre hebt, waarom zou je die niet omvormen tot je thuiskantoor? Met enkele aanpassingen kun je van je serre een ideale, lichte en rustige werkplek maken. 

Laten we bekijken hoe je dit voor elkaar krijgt!

Waarom een serre als kantoor?

Een serre biedt tal van voordelen als thuiskantoor. Allereerst is er het overvloedige natuurlijke licht dat door de glazen wanden naar binnen valt. Dat geeft je niet alleen een fris en energiek gevoel, maar is ook beter voor je ogen en concentratie. Bovendien heb je een prachtig uitzicht op je tuin of omgeving. 

Daarnaast is een serre vaak een rustige plek in huis, weg van de drukte van de woonkamer of keuken. Ideaal om gefocust te kunnen werken! 

En met de juiste verwarming en ventilatie creëer je eenvoudig een comfortabele temperatuur, het hele jaar door.

Maak een gezellige werkplek

Om je serre om te toveren tot een fijne werkruimte, is het belangrijk dat je een gezellige en functionele inrichting creëert. Zorg allereerst voor een goede bureauopstelling met een verstelbare bureaustoel en voldoende werkruimte. Plaats je bureau bij voorkeur met uitzicht op de tuin voor wat inspiratie tijdens je werkdag. Vergeet ook de sfeer niet! 

Kies voor warme kleuren en materialen om een huiselijke sfeer te creëren. Een kleed, wat kussens en wat groene planten maken je werkplek meteen een stuk gezelliger. En waarom niet een leuk sfeerlampje of wat waxinelichtjes voor wat extra gezelligheid?

Zorg voor voldoende opbergruimte

In een efficiënt thuiskantoor is opbergruimte essentieel. Zorg dus voor voldoende kasten of planken om al je spullen op te bergen. Zo houd je je werkplek opgeruimd en overzichtelijk. Handige opbergbakken of manden zijn ideaal voor losse spullen.

Maak ook ruimte voor een archiefkast of la voor al je administratie. Niets zo vervelend als een rommelige stapel papieren op je bureau! Met wat slimme opbergoplossingen houd je de rommel de baas.

Creëer een comfortabele werktemperatuur

Een van de grootste uitdagingen in een serre is het regelen van de temperatuur. ’s Zomers kan het er behoorlijk warm worden, terwijl het ’s winters juist kil kan zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit op te lossen.

Zorg in de zomer voor voldoende ventilatie door de ramen en deuren open te zetten. Een ventilatorkachel of airco kan ook uitkomst bieden. 

In de winter kun je een kachel of vloerverwarming gebruiken om de ruimte lekker te verwarmen. 

Zonneschermen of kieren kunnen tevens helpen om de temperatuur te reguleren.

Je kunt er ook voor kiezen om een geïsoleerde serre aan te schaffen. Dit is een uitstekende keuze voor je thuiskantoor, omdat je er het hele jaar door comfortabel kunt werken. 

Dankzij goede isolatie blijft de temperatuur binnen zowel in de zomer koel als in de winter warm, waardoor je geen last hebt van de extreme temperaturen die een traditionele serre kan ervaren. Dit maakt je serre een ideale, consistent aangename werkplek.

Maak het gezellig met accessoires

Wil je echt een huiselijke en inspirerende werkplek creëren? Vergeet dan niet de finishing touches! Accessoires als een leuk kleedje, wat persoonlijke foto’s of schilderijen en wat decoratieve items maken je serre helemaal af.

Denk ook aan leuke bureauaccessoires zoals een mooie lampje, een leuk potloodenbakje of een gezellige koffiekophouder. Dit soort kleine details geven je werkplek net dat beetje extra’s waardoor je je er helemaal thuis voelt.

Geniet van je groene werkplek

Met de juiste inrichting en aanpassingen kan je serre de perfecte thuiswerkplek worden. Profiteer van het overvloedige natuurlijke licht, het rustgevende uitzicht en de huiselijke sfeer. Zorg voor een comfortabele temperatuur en voldoende opbergruimte. En vergeet de gezellige accessoires niet voor de finishing touch!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Aanbevolen